На 21.09.2017 г. Марк Найт се завръща в София за една

...
На 21.09.2017 г. Марк Найт се завръща в София за една
Коментари Харесай

Mark Knight пред OFFNews: Хората забелязват, когато не влагаш сърцето си

На 21.09.2017 година Марк Найт се завръща в София за една незабравима вечер под звездите, изпълнена с танци, въодушевени от музикалния акомпанимент на обичания на доста българи диджей. Партито All Knight Long е закриващото за летния фестивал Solar Summer, проведен от Ялта. Феновете на Марк ще имат опцията да му се любуват цяла вечер, защото той ще извърши продължен сет с начален час 23:30. Локацията на събитието е паркът до Терминал 2 на летището в София. Марк бе по този начин добър да показа няколко неща по отношение на кариерата си пред OFFNews:

Как стартира всичко за теб? Какво те насочи към това да бъдеш диджей и какви бяха първите ти обилни пробиви?

За мен всичко стартира по този начин, както евентуално и при доста други хора: пуснах няколко записа на пулта на мой другар и просто се пристрастих. Тогава обаче въобще не смятах, че бих могъл да си изкарвам прехраната по този метод. Просто ми харесваше мисълта музиката, която слушат хората да бъде под мой надзор.

Първото ми присъединяване беше в механа в Мейдстоун, един вторник вечер. Беше затишие, с по-малко от десетима присъстващи. Не беше кой знае какво, само че тогава научих какъв брой е значимо да познаваш добре музиката си, в случай че ще пускаш онлайн. Особено когато оставих един трак да свърши напълно, преди да вкарам идващия.

Първото ми съществено присъединяване беше в The Arches, на Suffolk Street, London. Помня, че озвучителната система беше толкоз мощна, че трябваше напълно да трансформира метода на стартиране. Това би трябвало да е било към `96 година.

Все би трябвало да си се сблъсквал с някакви компликации по време на кариерата си. Какви бяха те, по какъв начин се отразиха върху теб и по какъв начин се оправи с тях?

Определено най-предизвикателното нещо в кариерата ми е ръководенето на Тулрум (Toolroom Records) и реагирането към измененията в промишлеността. Когато започнахме Тулрум, множеството от нашата музика се продаваше на плочи. Не след дълго стана допустимо да теглиш музика и това изцяло преобрази промишлеността. Сега се сблъскваме с сходна смяна със стриймването. Така че, да бъдеш в крайник с изменящите се трендове за това по какъв начин хората да употребяват музика и технологиите, които го разрешават, е едно непрестанно предизвикателство.

Твоят Тулрум Рекърдс (Toolroom Records) е един от най-успешните тек-хаус лейбъли сега. Разкажи ни малко за неговото основаване и развиване.

Тулрум е едно извънредно странствуване и аз съм в действителност горделив с постигнатото от нас като лейбъл. Първоначално го сътворих като канал за моята лична музика, само че също по този начин и с цел да промотирам музика и актьори, които обичах и желаех да споделя със света. Издали сме страхотна музика, а аз персонално имах опцията да работя с извънредно надарени актьори. И да, беше всичко, което желаех да бъде.

Мисля, че триумфът ни се дължи на неизменност. Издаваме единствено записи, които считаме, че имат бъдеще и ще бъдат запомнени от хората. Надяваме се всеки публикуван трак да бъде считан за обичан от някого. А по отношение на политиката ни за актьор и репертоар, тя не се е трансформирала от началото до в този момент. Търсим качествени, запаметяващи се записи, които раздрусват дансинга и остават в главата ви.

Освен лейбъла, ти самият си водеща фигура на днешната електронна сцена. Как се чувстваш по отношение на това и какво би посъветвал твоите бъдещи сътрудници диджеи (мен включително)? 

Постоянството е ключът, било то за качеството на музиката, която продуцираш, сетовете, които изпълняваш или записите, които издаваш. Когато стартира нов план, постоянно се целя да вложа всичко от себе си. Иначе какъв е смисълът? Не можеш да очакваш хората да бъдат заинтригувани към това, което правиш, когато ти самият не си. Денят, в който отдадеността ми изчезне - това ще бъде времето да размисля на дълго и на необятно какво върша. Смятам, че хората виждат, в случай че не влагаш сърцето си, тъй че би трябвало да бъдеш фокусиран и предан на идеята. Това е нещо, към което съм се опитвал да се придържам през моята кариера и, уповавам се, повода тя да продължи толкоз дълго.

Измина по-малко от година от последното ти присъединяване в клуб Ялта, а ти си назад тук за идващото събитие, този път празненство навън. Какво си ни приготвил?

Ще би трябвало да дойдете и да разберете! Постоянно ми задават този въпрос и отговорът ми постоянно е този: не мога да опиша сета си, преди да го извърша. Надявам се знаете какво прекарване ви следва!

Изглежда работата ти постоянно те води към България. Какво мислиш за нашата електронна сцена и аудитория?

Безспорно България е едно от обичаните ми места по света. Енергията, с която ме зарежда е невероятна. Идвам тук от толкоз доста години, че съм построил доста специфична връзка със страната и хората. Никъде по света не се изпитва същото чувство като да пускаш в България. За мен е като втори дом. Изглежда хората в действителност правят оценка какво върша. И това е изцяло реципрочно.

Какво държи бъдещето за теб и твоята кариера, по какъв начин мислиш? 

В близкото бъдеще съм се фокусирал върху завършването на новия ми албум. Отне дълго време и с неспокойствие очаквам да бъде подготвен в околните няколко седмици. След това искам да го изкарам на турне, тъй че това ще изисква подготовка.

В отдалечен проект - кой знае? Но сигурно ще бъде обвързвано с музика!

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР